HTML

Dörzsi blogja

A világ, ahogy én látom..."Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit..."

Friss topikok

  • Kzella: Egyetértek az írásoddal (2011.08.27. 18:32) stolandrás
  • dörzsi: Majdnem elfelejtettem! Sikerült Budapest megtisztítása is! Gratulálok Pestiek! :D (2011.04.20. 17:35) Ezt is megértük!
  • dörzsi: Cica! Köszönöm szépen a névnapi köszöntést! A többi az meg adott dolog, sokféle szempontból lehet... (2011.04.20. 17:31) Itt tartunk…
  • Kzella: Miért ilyen nehéz itt kommentezni? Mindegy, csak olvasgattam. (2011.01.13. 21:03) Elmúlt az év…
  • Némber75: ...és elment??? (2010.05.25. 19:41) Szabadidő!

Linkblog

2011.01.19. 08:46 dörzsi

Halálos szorítás….

Eddigi tudásunk szerint három fiatal lány lelte halálát a West Balkán disco-ban. Így is lehet gyilkolni…. Tizenévesen egy ember gondolhatja, gondolhatná, hogy minden különösebb kockázat nélkül elmehet szórakozni, hiszen ez életkori sajátosság. Gondolhatná bár ki, hogy a belépő nem a temetőbe szól, hanem azért az összegért garantálja a szervező, rendező a vendég testi épségét, biztonságát azon a helyen, ahol eltöltené az erre szánt időt. Sőt, talán még azt is elvárná a földi halandó, hogy anyagi veszteség, kár sem éri ezen a helyen. Nem kell fenyegetettséget, erőszakot elszenvednie senki részéről! Nem ezért indul el senki egy szórakozó helyre. Érdekes kérdések merülhetnek ilyenkor fel. Mit tehetnek meg emberek más emberekkel? Kinek, milyen jogai vannak? Ki, miért felelős? Ki tartozik, és milyen felelősséggel? Talán csak egy dolog működött hibátlanul ezen a helyen ezen az estén. A pénz beszedő gépezet. Gondolom máskor is ez volt a forgatókönyv, csak eddig mindenki megúszta élve! Úgy terelték a fiatalokat, mint a marhákat a vágóhídra! Most ismét szembesülhetett minden résztvevő azzal, hogy csak addig számít, amíg óriási hasznot hoz bizonyos köröknek, embereknek. Akár az élete árán is! Aztán nem érdekel senkit a dolog. Eltelt pár nap a tragikus eset óta, és még senki sem mondta, hogy „Igen, én hibáztam!” Nem. Mindenki mindent jól csinált. Rendőrség, üzemeltető, szervező, beengedő emberek, mindenki. Eközben több százan kerültek halál közeli állapotba, halálfélelmük volt. Sokan pedig azt sem tudták, hogy mi történt? Három fiatal élet pedig itt ért véget, így. Sok minden eszébe jut az embernek, amikor ezekre a dolgokra gondol. Hova vezetett az eltelt húsz év, a „rendszerváltozás” óta? Az akkori várakozásainkból semmi sem lett! Az uniós tagság pedig még rátett erre egy két lapáttal!
Kialakult egy élhetetlen világ! Erőszak, minden területen, és hatalmas korrupció! Ezek a gyerekek húsz év körüliek, akik itt „szórakoztak.” Ennek a liberális időszaknak a gyermekei ők. Nem ismernek, nem is ismerhetnek másik világot, életet. Azt gondolom, hogy senki sem erre gondolt 89-ben a változás hókuszpókusza közben. Istenem! Mennyire komolyan gondoltuk! Szerintem nem csak én. Aztán mennyire be lettünk megint csapva! Eszembe sem jutott akkor, hogy ennyi idő elteltével kell szembesülni azzal, hogy most ez a rabló világ darál be mindenkit. Most nem az a régi…. Illetve van egy szűk csoport, amelyik mindig, minden helyzetben talpra esik! Csak azért, mert tehetséges és ügyes. A mai viszonyoknak is csak ők az egyedüli nyertesei. Most is, mint mindig. Jó lenne egy olyan törvény Magyarországon, amely kötelezővé tenné a bűnelkövetők vallási hovatartozását kihirdetni! Minden esetben, kötelező érvénnyel. Kiknek, milyen vallású embereknek a zsebébe vándorolhatott vajon ennek a borzasztó, de nagyon nyereséges estének a bevétele? Szerintetek? Lehet kezdeni találgatni!!! Háromezer belépő, nyolcszáz forintjával. Egy estéért. Milyen? Igazi Balkán disco… Aki viszont nem hozzájuk tartozik, azoknak marad a félelem, a halál és a gyász. Ez is valami. Mindenkinek jut azért a jóból! Az igazi nagy baj azonban az, persze a két lány tragédiáján, és a családok gyászán túl, hogy sosem ébredünk fel! Miért nem? Soha semmilyen jel, vagy példa nem elég! Nem. Nem, és nem Az is tragikus, hogy a hazánk, Magyarország ügyeiért nem tesz semmit sem ez az ifjúság, sőt kinevetik már ezeket a fogalmakat. Viszont háromezren besétáltak fél lábbal a halálba, gondolkodás nélkül. Vitte őket a csorda szellem. Érdekes, tragikus, szörnyű. Ezek a gyerekek már ennek a globális világnak a gyermekei, ha akarják, ha nem. Persze ezt a világot is emberek működtetik. Nem is akármilyen emberek! A halálon is aratnak. Mindenen. Vagy ezek már nem is emberek? Magam sem tudom. Az biztos, hogy ezt a három fiatalt úgy taposta el a tömeg, ahogy minket tapos el a globalizáció. Aki ott volt, érezhette, hogy nincs menekvés. Vagy csak a végén szembesült az áldozattal. Nem is tudta, hogy közben amíg megmenekült, másoknak ez nem sikerült. Első dühömben kiabáltam, hogy húsz évekre kellene lecsukni a bűnösöket, akik miatt ez megtörténhetett! Aztán lehiggadtam…. Kit csuktak le a vörös iszap miatt? Senkit. Most sem fognak senkit. A lényeg az, hogy a közeg ugyan az marad. A körülmények, a környezet nem változik. Ezért aztán tovább jönnek majd a hasonló esetek, egyre sűrűbben. Nem kell hozzá nagy jóstehetség.
 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://dorzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr152595010

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása