HTML

Dörzsi blogja

A világ, ahogy én látom..."Az élet előttem áll, és nem látok tőle semmit..."

Friss topikok

  • Kzella: Egyetértek az írásoddal (2011.08.27. 18:32) stolandrás
  • dörzsi: Majdnem elfelejtettem! Sikerült Budapest megtisztítása is! Gratulálok Pestiek! :D (2011.04.20. 17:35) Ezt is megértük!
  • dörzsi: Cica! Köszönöm szépen a névnapi köszöntést! A többi az meg adott dolog, sokféle szempontból lehet... (2011.04.20. 17:31) Itt tartunk…
  • Kzella: Miért ilyen nehéz itt kommentezni? Mindegy, csak olvasgattam. (2011.01.13. 21:03) Elmúlt az év…
  • Némber75: ...és elment??? (2010.05.25. 19:41) Szabadidő!

Linkblog

2010.12.23. 22:50 dörzsi

Elmúlt az év…

Megrágott ez is bennünket, akár az eddigiek. Most is mint annyiszor, megvillant a szemünk előtt egy kis remény, de aztán csak a szokásos duma jött megint: Türelem… türelem…. Eladósodott ország, eladósodott emberek. Türelem… Elodázott számonkérések. Türelem… Munkanélküliség. Türelem…. Becsületsértő bérek, azoknak akik még abban a kegyben részesülnek, hogy dolgozhatnak.! No, de hagyjuk a nyűgöket, itt a Karácsony. A kis Jézus szülinapja. Ülje meg ki – ki kegyelettel! Ezt csak azért írtam ide, hogy nehogy elfeledje valaki, és bután azt gondolja, hogy ez a két nap a tesco és a többi bevásárló központ ünnepe!!! J Gondoljunk jó szívvel azokra, akik nem érhették meg ezt a napot! Gyújtsátok meg a szeretet gyertyáit! Talán nem lesz az a sorsunk, mint Andersen kis gyufa árus lányának….
Melengetnénk mi is szívesen lelkünket ebben a fényben, talán ez még belefér. Arra ügyeljünk csak, hogy az ellenségeink meg ne tudják, mert akkor ez a tevékenység is nyomban adóköteles lesz, vagy betiltják, és elhatárolódnak tőlünk. Pedig a Karácsonyi gyertya fénye, az a Betlehemi csillag jelképe. Mindenkinek alanyi jogon jár. Nem is kell semmiféle parlamenttel megszavaztatni. Ilyenkor Karácsony előestéjén nem jó elmélkedni, gondolkodni az elmúlt dolgokon. Eszembe jut Hobo egy régi szövegének címe: Még élünk! Lehet, hogy ez a legpozitívabb esemény ami hozzánk kapcsolódik!? Mi, akik még élünk, legalább az esélyt megkapjuk arra, hogy a fenyőfa közelében átkarolhatjuk azokat, akiket szeretünk, akiknek rengeteget köszönhetünk! A gyertya fénye segít abban is, hogy lélekben a már eltávozottakat is átölelhetjük, akik közel álltak hozzánk! Sokszor, sok helyen olvastam leírva, hogy milyen szép is lenne, ha a szeretet egész évben áthatná az emberek szívét! Abban teljesen biztos vagyok, hogy ez az óhaj sosem fog megvalósulni. Sajnos. Az emberek tulajdonságaiknál fogva teljesen képtelenek erre. Ráadásul értelmetlen, értelmezhetetlen lenne, mert nem lenne harag, utálat, gyűlölet, ellenszenv, és akkor mi lenne? Mit érne, hogy szeretnek valakit? Nem jelentene semmit az embereknek a szeretet. Azt mondom, hogy már az siker lenne, ha ebben a pár napban mindenkire jó szívvel gondolna legalább egy valaki! Ne éhezne, fázna senki sem! Sokkal kevesebb ez a kívánság, és még ettől is nagyon messze vagyunk. Azért teljes szívvel remélem, hogy az emberek döntő többségének boldogan telnek majd ezek a szép napok! Kicsit kikapcsolnak a mindennapokból, jól érzik majd magukat. Foglalkoznak egymással, figyelnek egymásra, és ez is öröm. Nem csak pénzen vásárolt öröm a valami. Aztán ahogy elmúlik Karácsony, ha akarjuk, ha nem jönnek a hétköznapok. Visszaesünk a régebbi kerékvágásokba, mint a lábadozó beteg. Mindig vissza… Megint marad a remény, amíg mindenkinek tart a türelme. Minden embernek, aki olvassa-e sorokat, nagyon boldog Karácsonyt kívánok! Sok szeretetben legyen része legalább ebben a pár napban! Ne feledjék, hogy adni mindig felemelőbb, ez a szeretetre érvényes elsősorban. Aki szeret, az mindig visszakapja.  Hosszútávon kiegyenlítődnek a dolgok.

                                                         


                        

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://dorzsi.blog.hu/api/trackback/id/tr232535765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kzella · http://holabda.blogspot.com/ 2011.01.13. 21:03:28

Miért ilyen nehéz itt kommentezni?
Mindegy, csak olvasgattam.
süti beállítások módosítása